Nieuws

Nederlanders eten gemiddeld ongezond veel zout. Spice Wise Too is de langverwachte opvolger van de baanbrekende bestseller Spice Wise, een boek dat Nederland leerde lekker te eten zonder zout. Al een tijd was er veel vraag naar meer kruiden- en specerijenmixen zonder zout, omdat het bewustzijn rondom zout in deze tijd van voedselhypes enorm is toegenomen. Als er één manier is om de maaltijden gezonder te maken, is dit het beperken van zoutinname. Daarnaast heeft Michel Hanssen in zijn receptuur bewust minder suiker gebruikt.

Eten met meer smaak! Door de toevoeging van natuurlijke smaakversterkers als gember, kardemom, knoflook, komijn en kruiden- en specerijenmengsels accentueer je de pure smaken, breng je spannende contrasten aan, vul je aan en verdiep je natuurlijke aroma’s in vlees, vis en groenten.

Stap-voor-stap leert Michel Hanssen de lezer de lekkerste kruiden- en specerijenmengsels te maken en te gebruiken. Anders dan in zijn eerste boek staan deze mixen centraal in Spice Wise Too. Hij geeft overheerlijke recepten voor soepen, sauzen, dressings, hapjes, voor- en hoofdgerechten met deze mengsels als smaakmakers. en een schat aan achtergrondinformatie én adviezen over het wennen aan en het volhouden van een levensstijl met dagelijkse maaltijden zonder toegevoegd zout.

De geuren van India… ze vormen het startpunt in zijn boek. Hanssen haalt de inspiratie voor zijn gerechten uit de vele reizen die hij maakte. Daar begon zijn liefde voor het mengen van kruiden en specerijen en ontdekte hij dat je met pakweg 25 basiskruiden de hele wereld rond kunt koken.

Dit boek is een absolute must have voor iedereen die interesse heeft in lekker én gezond eten met kruidenmixen zonder toegevoegd zout en vrij van smaakversterkers, kleurstoffen en vulmiddelen. Spice Wise Too is full color en voorzien van sfeervolle fotografie van Bart Nijs.

Michel Hanssen is SVH Meesterkok én ervaringsdeskundige. Hij stond in de keuken bij diverse internationale (sterren) restaurants en was o.a. chef-kok van Kasteel Erenstein in Kerkrade, Kurhaus Scheveningen en Hotel Pulitzer in Amsterdam. Hij werkte als product- en conceptontwikkelaar, bedrijfsadviseur en foodstylist voor diverse bedrijven en ketens. Daarnaast gaf hij workshops aan professionele koks en lessen aan de ‘sterklas’, het voortraject voor het SVH Meesterkok-diploma. Zijn leven veranderde in 2012 als een donderslag bij heldere hemel, toen bij een hartinfarct zijn hart onherstelbaar beschadigd raakte. Hij kon zijn vak niet meer uitoefenen én hij mocht geen toegevoegd zout meer eten. Dat was even slikken. Voedsel is niet alleen ruim 40 jaar zijn werk geweest; het is zijn passie en zijn leven. Sindsdien is zijn missie zijn culinaire kennis te delen en dagelijkse maaltijden voor iedereen (weer) lekker te laten smaken, zonder dat daarbij toegevoegd zout nodig is. Hij maakte samen met Bart Nijs de bestseller Spice Wise. Recepten uit dit boek worden inmiddels gebruikt op diverse koksopleidingen en door de Hartstichting en de Nierstichting. Zie ook www.spicewise.nu

Fotograaf Bart Nijs Fotograaf Bart Nijs is gespecialiseerd in conceptuele fotografie, lifestyle en culinaire fotografie. Hij werkt voor diverse foodproducenten en fotografeert in zijn bedrijf voor talloze kookboeken en culinaire magazines. Dit is na Spice Wise het tweede kookboek dat hij in eigen beheer maakt. Zie ook www.studio38c.nl

Technische gegevens Spice Wise Too
Formaat 25,8 x 20,9 cm
Omvang 198 pagina’s, full color, gebonden
ISBN: 978 90 823

Steun de Nierstichting!

Nieren.nl